Tarkastukset ja mittaukset

Jotta auto saadaan kolarin jäljiltä takaisin ajokuntoon, on ensin kartoitettava vauriot ja mitattava ohjauskulmiin ja koriin tulleet vääristymät.

Täsmällistä työtä

Teemme kolarikorjaamossamme kaikki tarvittavat tarkastukset ja mittaukset, olipa kyseessä sitten ohjauskulman muutos pyörään tulleen pienen töytäisyn vaikutuksesta tai koko korin tai alustan mittasuhteiden vääristyminen isomman kolarin vuoksi. Täsmällisesti toteutetun tarkastuksen ja mittauksen avulla pystymme korjaamaan ja oikaisemaan auton valmistajan antamiin mittoihin.

Ohjauskulmien mittauksessa käytämme uutta Hunter 3D-mittalaitetta, jolla vääristymät voidaan todeta nopeasti, helposti ja tarkasti. Mittalaitteen avulla ohjauskulma pystytään säätämään juuri kohdilleen.

Ohjauskulma on hyvä tarkastaa, mitata ja säätää oikeastaan aina, kun pyörään on kohdistunut isku. Jos kulmaa ei korjata kohdilleen, kuluvat renkaat epätasaisesti ja ajettavuus on huono

Yhtään isomman kolarin kohdalla auton kori menee yleensä sellaiseen kuntoon, että sen mittasuhteiden on jo silmämääräisestikin helppo todeta olevan vinksallaan. Korin ja alustan saaminen toimintakuntoon on kuitenkin todella tarkkaa työtä, josta ei pelkällä silmämääräisyydellä selvitä.

Käytössämme olevan elektronisen mittauslaitteen avulla korin ja alustan mitat saadaan todettua millimetrin tarkkuudella. Mittalaite kasataan auton rungon alle kiskoille. Kiskoilla kulkeva mittakärki kalibroidaan autonvalmistajan ilmoittamiin mittoihin ja näin kori saadaan oikaistua täsmälleen ohjeiden ja mittojen mukaan.

Käyttämämme mitta- ja oikaisulaitteet täyttävät kaikki uusien turvakorien ja suurlujuusterästen vaatimukset. Viimeisintä teknologiaa edustavat mittalaitteemme yhdistettynä vankkaan kokemukseemme kolarivaurioiden tarkastuksista ja mittauksista takaavat onnistuneen lopputuloksen. Meille suuritöisemmät alustan ja korin mittauksetkin ovat arkipäivää! Lisäksi meillä on kaikkien vakuutusyhtiöiden tarkastusoikeus.

Muut palvelumme

Laadukas autokorjaamo Jyväskylä ja Keski-Suomi

Oman maalaamomme ansiosta voimme hoitaa maalaukset tarkemmin - autoa siirtelemättä.

Tutustu palveluun

Kuljettajan tukijärjestelmien (ADAS) huoltokalibroinnit

Tukijärjestelmien huoltokalibrointia tarvitaan autosta riippuen jopa tuulilasin vaihdon yhteydessä. Me toteutamme kalibroinnin valtaosaan eri järjestelmistä.

Tutustu palveluun

Ammattitaitoinen kolarikorjaamo

Korikorjaamossamme on uusien turvakorien ja suurlujuusterästen vaatimukset täyttävät mitta- ja oikaisulaitteet.

Tutustu palveluun

Vaurio- ja kolaritarkastukset

Teemme veloituksettomia autojen vaurio- ja kolaritarkastuksia lujalla ammattitaidolla. Meillä on kaikkien vakuutusyhtiöiden tarkastusoikeus

Tutustu palveluun